Butiken

Att fylla en reservoarpenna

En fin reservoarpenna är en tidlös accessoar som, genom rätt handhavande, kan ärvas från en generation till nästa. Den välbalanserade designen och fördelningen av vikten i den rätta pennan kan till och med bidra till att förbättra din handstil.

Ett vanligt argument mot att skaffa en reservoarpenna är uppfattningen att det kan vara krångligt att fylla den med bläck. Men med rätt teknik är processen både enklare och mindre kladdig än man kan tro. Reservoarpennor skiljer sig på fler sätt än utseende, det finns även olika sätt på vilket man fyller pennorna med bläck. De mest traditionella pennorna är utrustade med en fast inbyggd pump, där bläcket sugs in i pennans reservoar. Ett alternativ är pennor med en löstagbar pump, även kallad konverter, som ger flexibilitet eftersom den kan ersättas med bläckpatroner. Denna flexibilitet gör att du enkelt kan växla mellan olika fyllningssystem beroende på vad som passar bäst för tillfället.

Oavsett vilken typ av fyllningsmetod du föredrar – fast pump, bläckpatroner eller konverter – är det viktigt att regelbundet rengöra pennan. Genom att skölja den med ljummet vatten underhåller du bläckflödet och säkerställer att pennan fortsätter att prestera optimalt över tid.


Se vår video på Youtube