Butiken

Pennskola

Hitta den perfekta pennan för alla tillfällen Din namnteckning och personliga hälsningar till nära och kära är inte bara ord – de är en förlängning av din personlighet. Därför är valet av penna avgörande.

Visst är utseendet viktigt, men en penna ska också kännas rätt i handen och ge den perfekta skrivupplevelsen. Föredrar du en tunn och exakt spets, eller en bredare och mjukare? Möjligheterna att göra din penna unik är många. Du kan gravera den med ditt namn eller välja ett bläck i en ovanlig färg för att verkligen göra ett intryck – en perfekt kombination av stil och funktion.

Välj rätt penna för arbetet

Din arbetspenna är kanske den näst viktigaste pennan du har, även om du ofta skriver på datorn. En högkvalitativ penna som både är bekväm och tilltalande att använda dagligen är ett måste. För många är en kulspetspenna det självklara valet, men det viktigaste är att pennan känns rätt för dig.

  • Om du har liten handstil är en tunn spets eller refill ofta att föredra.
  • Ju större eller snabbare du skriver, desto bredare och tjockare spets bör du välja – det gör att bläcket flödar snabbare och jämnare.


Upptäck fördelarna med en reservoarpenna

Att skriva med en reservoarpenna med en förstklassig spets i 14 eller 18 karat guld är en njutning som alla borde få uppleva. Att se bläcket flöda vackert från den noggrant utformade spetsen och känna hur dina tankar får liv på pappret är en upplevelse som förbinder dig intimt med skrivandet.

 

Vanliga frågor om reservoarpennor – och svaren!

"Jag tappar alltid bort mina pennor" En dyrbar penna fungerar ofta som sin egen försäkring. Till skillnad från billiga pennor, som lätt vandrar från person till person, är en exklusiv penna något man är mer mån om. Ett tips är att om någon vill låna din penna, behåll huven – pennor utan huv försvinner sällan.


"Reservoarpennor läcker" Visst kan små läckor förekomma, men rätt hantering minimerar risken. När du sätter på huven, håll pennan med spetsen uppåt och gör det försiktigt. Detta minskar risken för bläck i huven och på dina fingrar.


"Min handstil är inte så fin" Många upplever att deras handstil förbättras med en reservoarpenna, eftersom man tenderar att skriva långsammare och mer noggrant. Dessutom behöver handskrivna meddelanden inte vara långa – kortare meddelanden får en extra personlig prägel med en fin penna.


"De skrapar när jag skriver" Moderna reservoarpennor, även de med stålspetsar, är ofta mycket mjuka att skriva med. Papprets kvalitet spelar också en stor roll – ju tunnare spets, desto hårdare kan pennan kännas mot pappret. För de flesta fungerar en mediumspets bäst.


"Kan jag ta med min reservoarpenna på flyg?" Absolut! Se bara till att pennan är helt fylld eller helt tom under flygresan för att undvika läckage. Läckage orsakas av att lufttrycket i kabinen gör att luften inuti pennan expanderar och pressar ut bläck.

Ett annat alternativ är att ha med sig en reservoarpenna som man fyller på med patroner i stället för pump. Då kan du ha en obruten patron i pennan som du bryter när du är framme.


"Är inte reservoarpennor ömtåliga?" De kan se ömtåliga ut på grund av deras eleganta design, men kroppen på en reservoarpenna är vanligtvis tillverkad i hållbara material som klarar en del stötar. Spetsen är den mest känsliga delen, så en bra tumregel är att fästa huven i pennans bakända medan du skriver – om du råkar tappa pennan landar den på huven i stället för spetsen.


"Är inte reservoarpennor gammaldags?" Det är just det som gör dem så charmiga! Reservoarpennor har överlevt krig, skrivmaskinens uppkomst och fall, och trots den digitala tidsåldern har de fortfarande en plats i världen. De representerar personlighet och eftertanke i varje ord, ungefär som ett fast handslag i stället för en snabb nickning.


Tips för underhåll av din reservoarpenna

Reservoarpennor kräver minimalt underhåll. Det enda du behöver göra är att rengöra den med jämna mellanrum genom att skölja spetsen och insidan med ljummet vatten. Detta säkerställer att bläcket flödar jämnt och att din penna alltid är redo att användas.

Kom ihåg att en reservoarpenna mår bäst av regelbunden användning! Om den lämnas oanvänd under en längre tid kan bläcket torka, men oroa dig inte – det är enkelt att fixa. Om bläcket har torkat, ställ pennan med spetsen ner i lite vatten över natten så att bläcket löses upp. Efter det torkar du den försiktigt och fyller på med nytt bläck. Din penna blir då som ny, redo att leverera samma smidiga och njutbara skrivupplevelse igen!