JOUPER Notebooks

”Kärleken till papper och berättelser fanns i familjen. Som barn ägnade jag timme efter timme åt att göra sagoböcker. Bladen sydde jag ihop på mammas symaskin. Under utbildningen till bokbindare 2006 fick jag lära mig vad som tekniskt sett gör en bra bok till en riktigt bra bok.

”Kvalitet är en kombination av skönhet, funktionalitet, precision och noggrannhet”
- Helene Jouper

SERILDA 100gsm - PAPPER FÖR BÄSTA SKRIVBARHET
För att kunna erbjuda ett riktigt bra och stabilt papper som klarar bläck, tusch och reservoarpenna, har JOUPER Notebooks tagit fram sitt eget papper, Serilda. Det är naturvitt, syrafritt och kommer inte att åldersförändras på 100 år.

PLANA UPPSLAG OCH SIDOR SOM INTE RAMLAR UR
Skrivböckerna är gjorda med lay flat teknik för att de ska öppna sig riktigt bra och inlagan är trådbunden för att boken ska hålla länge. Om pappret håller i hundra år, då ska också boken hålla i hundra år.

HÅLLBAR PRODUKTION I EUROPA
Helene Jouper är utbildad bokbindare och har en bakgrund som prototypmakare och tillverkare. Hon driver företaget Jouper Design Stockholm och är baserad i Bagarmossen, söder om Stockholm. Pappret tillverkas på ett anrikt pappersbruk i Nederländerna och böckerna binds i Belgien. Materialen är syrafria och FSC-certifierade. All produktion sker i Europa och följer europeisk standard för begränsning av kemikalier.

  • SERILDA 100gsm - Papper för bästa skrivbarhet. Plana uppslag och sidor som inte ramlar ur. Hållbar produktion i Europa.
    305 :-
  • SERILDA 100gsm - Papper för bästa skrivbarhet. Plana uppslag och sidor som inte ramlar ur. Hållbar produktion i Europa.
    305 :-