Hem » CIGARR » Cigarrer » Avo

AVO

(Dominikanska Republiken)
"Cigars in Perfect Harmony." Mannen bakom AVO-cigarrerna är musikern och levnadskonstnären Avo Uvezian, född 1926 i Beirut. Som cigarrälskare fick han kontakt med Hendrik Kelner, Davidoffs partner på Dominikanska Republiken och tillsammans utvecklade de AVO-cigarrerna. De första cigarrerna såldes i New York 1988, 10 år senare såldes mer än tre miljoner cigarrer. Idag tillhör AVO-cigarrerna ett av de stora internationella märkena och vi kan erbjuda fyra olika cigarrserier i Sverige: DomaineHeritageSyncro Nicaragua och XO.

DomaineInlagan till dessa cigarrer kommer från Avos egen tobaksplantage på Dominikanska Republiken. Cigarrerna i Domaine-serien karakteriseras av deras distinkt rika, men ändå balanserade arom, där samspelet mellan den fylliga inlagan, ombladet och de fina nyanserna i täckbladet ger en exceptionell cigarr.

HeritageDenna serie innehåller tobak från Dominikanska Republiken och Peru med ett täckblad från Ecuador. Serien erbjuder fylliga cigarrer med kryddighet och toner av sötma i en förstklassig konstruktion.

Syncro Nicaragua - Den första cigarrserien från AVO som är så kallat boxpressad.
Inlagan i dessa cigarrer kommer från hela tre olika länder. Dominikanska Republiken, Nicaragua och Peru. Ombladet är från Dominikanska Republiken och allt är sedan omgivet av ett vackert mörkt oljigt Habano täckblad från Ecuador. Nicaragua i namnet på serien stämmer bra med cigarrernas karaktär där kryddigheten är tydlig. Man hittar också en krämighet och toner av läder och ceder i denna mycket balanserade cigarr serie. Styrkan ligger mellan medium till fyllig.

XO - serien innehåller cigarrer i sex storlekar. Inlagan består av extra fermenterad Piloto tobak, ombladet är ett Olor från Villa Gonzales regionen och slutligen ett Connecticut shade täckblad. Detta är en serie milda - mediumfylliga cigarrer med en mjuk karaktär och en förstklassig konstruktion.

AVO Cigars
 

Produkter
12 36 72