Hem » CIGARR » Cigarrer » Buena Vista

Buena Vista 

(Dominikanska Republiken)
En relativt ny serie cigarrer från Dominikanska Republiken där alla har en egen twist. Dessa cigarrer passar utmärkt för alla de som söker efter något med en speciell karaktär. I Araperique-serien är det Araperiquetobaken från Brasilien som märks och i Dark Fired Kentucky den speciellt behandlade Kentuckytobaken. Båda dessa tobakstyper hittas normalt inte i någon annan handrullad cigarr, vilket gör serien extra spännande.

Buena Vista Araperique

Det som gör denna cigarr unik är att en del av tobaken i blandningen består av Araperique. Araperique är en lek med ord där man blandat namnet på den brasilianska tobaken Arapiraca med namnet för den lagrade piptobaken Perique. Precis som för Perique har man lagrat den brasilianska tobaken i lufttäta mindre trätunnor i 12 månader för att skapa en ny karaktär som ger cigarren dess fruktiga och lätt pikanta ton.

Buena Vista Dark Fired Kentucky

Står man mitt bland Kentuckys tobaksfält så ser man inget annat än tobak så långt ögat kan se. På varje enskilt fält hittar man en torkningslada som på de flesta andra tobaksfält världen runt. Det som gör torkningsladorna speciella i just Kentucky är att i dessa så eldar man för att röka tobaken torr. Man eldar med ek och hickoryträ, vilket ger tobaken dess speciella karaktär. Tobaken får tack vare detta torkningssätt en lätt jordig och fint kryddig karaktär med spännande rökiga smaker och ett uns av toner av Hickorynöt.

Läs mer