Hem » CIGARR » Cigarrer » Camacho

Camacho

(Honduras)

Camachos historia börjar 1961, när Simon Camacho tvingad till exil från Kuba, öppnar en cigarrfabrik i Miami. Där producerar han cigarrer på tobak från Mellanamerika, framförallt Nicaragua. Dessa cigarrer vann snart ryktbarhet även utanför USA. 1990 dör Simon Camacho och fem år senare kommer familjen Eiroa in i bilden.

Familjen Eiroa har varit aktiv inom tobaksodling sedan tidigt 1900-tal då Generoso Eiroa, ursprungligen från Galicien i Spanien, startade sina första plantager.

Efter Castros revolution och den därpå följande nationaliseringen av tobaksplantager, blev änkan efter Generoso och deras tre söner tvingade att lämna Kuba utan några tillgångar förutom sitt namn. De slog sig ner i Tampa, Florida. En av de tre bröderna, Julio, reste 1963 till Honduras på uppdrag av Angel Oliva, en annan mycket välrenommerad person inom cigarrvärlden.

Efter något år bestämde sig Julio för att bli självständig. Ett beslut som skulle visa sig förändra historien kring Honduras som tobaksproducent. Med stora regeringsprojekt i botten, lades grunden för de omfattande plantager i Honduras som idag tillhör familjen. 1980 återvände Eiroa till USA och etablerade Caribe Imported Cigars i Miami. 1995 köptes Camacho Cigars av familjen Eiroa och man bytte ursprung på tobaken i Camacho cigarrerna från Nicaragua till Honduras.

Den 1 oktober 2008 blev Camacho Cigars en del av Oettinger/Davidoff Group.

Nu tar märket nästa steg med en total förändring av hela serien, Camacho - The Bold Standard. Blandningar är i princip desamma som tidigare men med några finjusteringar och ett helt nytt kraftfullt utseende.

Camacho-cigarrerna produceras idag i Danli (Honduras) och består av ett flertal serier, där vi på svenska marknaden erbjuder följande:

Connecticut

Med sitt täckblad från Ecuador av connecticut-typ har denna serie en lite mjukare och lättare stil än övriga cigarrer i Camacho-sortimentet. Övrig tobak i cigarren är en blanding av Corojo och annan honduransk tobak.

Corojo

Elegant-Klassisk-Aromatisk -"Världens enda äkta corojo-cigar" Karaktär: Full arom, full styrka, kryddighet

Ecuador

Habano täckbladet från Ecuador är unikt i färg, känsla och smak. I denna serie har denna tobak fått chans att spela fullt ut. Med i blandningen hittar man också brasiliansk Mata Fina och två kraftfullare tobakstyper från Honduras och Dominkanska Republiken. Cigarrerna startar med en tydlig pepprighet som snabbt klingar ut. Därefter kompletteras kryddigheten med en blommig fräsch ton.

Machitos

Lite mindre cigarrer i petit panetela format. Finns i blandningarna - Connecticut & Corojo

Camacho Cigar Production from Brobergs on Vimeo.

Läs mer