Davidoff Yamasá

The Yamasá Dream

För 20 år sedan fick Davidoffs Master Blender Hendrik Kelner en dröm. Han ville producera ett eget täckblad i Dominikanska Republiken. Platsen han till slut valde låg långt från de kända områdena i landet där man normalt odlar tobak. Det var inte bara en helt ny plats, utan området var till stor del sumpmark. Men platsen hade något unikt och det var jordmånen. Många ansåg att Hendrik Kelner var tokig som envisades med att börja odla i detta område. Men han var envis och det visade sig till slut att han tänkt rätt.

Förutom ett eget täckblad var han också ute efter ett blad med en karaktär han tidigare inte funnit. För att få detta så hade han hittat platsen, men det krävdes mycket jobb för att få jorden brukbar.

De första cigarrerna som kom med denna nya tobak var serien Davidoff Puro d’Oro. Men bladen har också använts flitigt som täckblad i både Davidoffs och Avos limiterade cigarrer de senaste åren.

Hendrik Kelner är en man som inte vill slå sig till ro utan hela tiden vill utveckla. Detta har lett en ny serie som nu lanseras med sitt namn hämtat från odlingsplasten – Yamasá.

Cigarrerna i Davidoff Yamasa-serien är en blandning av tobak från Nicaragua och Dominikanska Republiken. Jordigheten i cigarrerna kommer från Yamasa-täckbladet. De övriga tobakstyperna från Condega och Esteli i Nicaragua samt Piloto och Mejerado från Dominikanska Republiken bidrar med sötma och krydda. Cigarrerna har en djup komplex karaktär som sakta förändras genom cigarren. Du finner toner av nötighet, kryddor, trä och en viss pepprig eftersmak.

Davidoff Yamasa

 

Läs mer