Hem » CIGARR » Cigarrer » Macanudo » Inspirado

Macanudo Inspirado

Med Inspirado-serien ville Macanudo skapa en cigarr som var lite mer komplex i sin karaktär. För att åstadkomma detta innehåller cigarrerna tobak från ett flertal av världens mest kända odlingsområden.

Under namnet finns tre olika serier Inspirado Orange, Inspirado Black och Inspirado White.

Inpirado Orange

Inlagan är en blandning med tobak från Dominikanska Republiken (Piloto), Jamstran, Honduras och Ometepe, Nicaragua. Ombladet kommer från Jamastran, Honduras och det oljiga täckbladet också från samma land fast från Olancho i San Agustin dalen.

Cigarrerna är relativt kraftfulla med utmärkt balans, jordiga och kryddiga toner med en viss sötma för att bryta av.

Inspirado är den första av Macanudos cigarrserier som rullas på deras fabrik i Danli, Honduras.

Inspirado Black

Inlagan är en blandning med tobak från Dominikanska Republiken (Olor och Piloto), Jamstran, Honduras och Esteli, Nicaragua. Ombladet är från en ny art kallad Vega Especial odlad i nord östra delen av Dominikanska Republiken och det oljiga svarta täckbladet av typen Habano Connecticut från USA.

Cigarrerna är kraftfulla med en mycket bra balans. Tydligt söta och rostade toner är framträdande i dessa cigarrer.

Inspirado Black rullas i Macaundos fabrik i Dominikanska Republiken.

Inspirado White

Den populära Inspirado-serien har nu fått tillökning med Inspirado White. Dessa cigarrer är relativt milda i styrka men ändå en smakrik upplevelse. Kompositionen är en genomtänkt blandning av tobak från San Andrés (Mexico), Jalapa och Condega (Nicaragua) avrundat med ett indonesiskt omblad. Ytterst omges cigarren av ett vackert gyllene täckblad från Ecuador av Connecticut-typ.

Karaktären är komplex med en mjuk krämighet kombinerat med en viss jordighet och kryddighet.

 

Produkter
12 36 72