Hem » CIGARR » Cigarrer » Steffo

SteffoSteffo

DEN MOBILA LÄGERELDEN

En bra cigarr hör till det mest njutbara tillvaron har att erbjuda. En bra cigarr revolterar mot hissmusik och snabbmakaroner. Som kompositören Franz Liszt sa:
»En bra cigarr stänger dörren för världens vulgariteter.«

Exakt detta har många av mänsklighetens stora noterat: Einstein, Beethoven, Churchill, Chaplin, Hemingway … det är anmärkningsvärt många av världens briljanta hjärnor och öppna hjärtan som levt sina liv i cigarrök.

Förklaringen bor säkerligen i hyggligt välmatade plånböcker, men förklaringen bor också i cigarren som den mobila läger-elden. Man beter sig bakom cigarr som man beter sig framför öppen eld: pulsen går ner, tankarna klarnar, tiden bromsar.
Cigarrer gör en klokare, mer öppen i sinnet, mer kreativ. Det är snudd på omöjligt att stressa med en bra cigarr i mungipan, och det är nästan lika knepigt att vara elak eller korkad.

Det Du håller i Din hand är mitt bidrag till cigarrismen.
Jag samarbetar med Christian Eiroa, en fixstjärna i cigarrvärlden, och tredje generationen i den legendariska cigarrfamiljen Eiroa.

Jag reser regelbundet till hans fantastiska farm, vandrar bland plantorna, känner doften i torkladan, undersöker temperaturen i fermentations-stacken, jag är löjligt petig med urvalet av tobak och lika löjligt precis med blenden.

Som Christian säger:
”Du prickar fanimej alltid min allra bästa tobak! Inget blad är dessutom yngre än fem år!”
Perfekt!
Bara det bästa är gott nog i Steffo-cigarrer.

Och som bara det bästa är gott nog bad jag geniale Ernst Billgren att måla en original-gördel. Han gjorde för säkerhets skull två. Dessutom kunde han inte låta bli att göra siluetten på lådan.

Cigarrerna är alltså fyra.

STEFFO TÖRNQUIST
njutningsapostel

Läs mer
Produkter
12 36 72