Hem » CIGARR » Cigarrer » Avo

AVO Cigars

AVO

(Dominikanska Republiken)
"Cigars in Perfect Harmony." Mannen bakom AVO-cigarrerna är musikern och levnadskonstnären Avo Uvezian, född 1926 i Beirut. Som cigarrälskare fick han kontakt med Hendrik Kelner, Davidoffs partner på Dominikanska Republiken och tillsammans utvecklade de AVO-cigarrerna. De första cigarrerna såldes i New York 1988, 10 år senare såldes mer än tre miljoner cigarrer. Idag tillhör AVO-cigarrerna ett av de stora internationella märkena och vi kan erbjuda två olika cigarrserier i Sverige: Syncro Fogata och XO.

Syncro Fogata - En vidareutveckling av AVO Syncro Nigaragua. Även om stilen är lik så finns det vissa skillnader. Det mest uppenbara är att Fogata inte är boxpressad. Inlagan i dessa cigarrer kommer från två länder, Dominikanska Republiken och Nicaragua. Ombladet är från Mexico av San Andres-typ och täckbladet ett vackert mörkt oljigt Habano 2000 från Ecuador. Till skillnad från Syncro är denna serie något sötare med toner av kaffe, cederträ och citrus. Styrkan ligger mellan medium och fyllig.

XO - serien innehåller cigarrer i två storlekar. Inlagan består av extra fermenterad Piloto tobak, ombladet är ett Olor från Villa Gonzales regionen och slutligen ett Connecticut shade täckblad. Detta är en serie milda - mediumfylliga cigarrer med en mjuk karaktär och en förstklassig konstruktion.

 

Läs mer