Brobergs Cigarrpodcast

Nu tar Brobergs med sina hundraåriga traditioner steget in i framtiden med sin egen cigarrpodd, där du som lyssnare kan ta del av intressanta och trevliga samtal mellan programledarna och deras spännande gäster.
I centrum står förstås den goda cigarren med alla sina olika aspekter, men våra spirituella gäster ges stort utrymme att prata om vad som faller dem in.
Vi hälsar alla våra lyssnare hjärtligt välkomna till en upplevelse vi hoppas skall präglas av samma inbjudande värme som möter alla i våra butiker.

Axel HesslingAxel Hessling
Poddens ständiga bisittare och aficionado. Mångårig medarbetare på Brobergs i Stockholm, med förflutet som bland annat bartender. Seglarentusiast som från början växt upp i Täby, men som numera bor i Stockholm med den överraskande kompetensen att veta mycket om ved.

Anders ErikssonAnders Eriksson
Vetgirig och läraktig programledare med historikerbakgrund i museivärlden. Uppvuxen i Sörmland från början, som sedan 2016 arbetar i Stockholmsbutiken. Initierad kännare av Carl von Linné och har en gång hållit i ett julkort från Karl XII.


Avsnitt 20Avsnitt 20 - 7 februari
I ett lite annorlunda avsnitt av Brobergs Cigarr-podd, kåserar Anders runt sin nyligen genomförda resa till Macanudos cigarrfabrik i Santiago de los Caballeros, Dominikanska Republiken. Våra lyssnare får intressanta inblickar i tillverkningen av goda cigarrer, rekommenderas en kommande nyhet, liksom de erbjuds att delta i utlottningen av en fin vinst.

Veckans tävling: Svaret skickas hit.

Dagens cigarrer - Macanduo Inspirado Black Robusto
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.


Avsnitt 19Avsnitt 19 - 24 januari 2019
I dagens avsnitt får era vänner i etern verkligen anstränga sina intellektuella talanger när de gästas av filosofen och tidigare professorn Torbjörn Tännsjö. Vi vänder och vrider på argumenten kring objektiv moralisk fakta, liksom aspekterna på kommande rökförbudet på allmän plats. Anders misslyckas totalt med farfars-paradoxen och Axel gör ett utilistiskt försök att maximera lyckan i världen genom att givmilt lotta ut fina vinster.

Veckans tävling: Svaret skickas hit.

Dagens cigarrer - Zino Platinum Z-Class 550 Robusto
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.


Avsnitt 17Avsnitt 18 - 10 januari 2019
Era värdar har i ett förtvivlat försök att dra ut på nyårsnattens champagnebubblande denna gång bjudit in Kristofer Ruscon, den dynamiske ägaren till det svensk-franska champagnehuset Hatt & Söner. Vi lär oss hur man nosar upp det bästa sprattelvattnet och finner att dagens cigarr är synnerligen passande till den ädla drycken. Givetvis lottas även ett fint pris ut till en lyckosam och tillika uppmärksam lyssnare.

Veckans tävling: Svaret skickas hit.

Dagens cigarrer - Davidoff Short Perfecto
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.