Nybörjarcigarrer

Om man vill börja njuta cigarrer så kan det dyka upp en hel del frågetecken. Vad skall man välja bland alla ursprung, märken och storlekar? Skall man välja en mild cigarr bara för att man är ovan? Hur handskas man med cigarren och allt runt omkring? I denna text klargör vi det väsentligaste för att få en så bra cigarrupplevelse som möjligt.
Vad är en bra nybörjarcigarr?
Det är lätt att tro att en mild cigarr är det bästa valet för en nybörjare, men det är en kraftig förenkling. Det bästa är att välja en cigarr utifrån tillfället när man tänker nyttja den. Precis som med vin så finns det olika typer för olika situationer, oavsett om man är van eller inte. Är tillfället lättsamt och uppsluppet med mycket annat som påverkar uppmärksamheten så är det bra att välja en mildare cigarr. Är tillfället lite lugnare kan man med fördel välja en lite fylligare cigarr. Det viktigaste är dock att cigarren är balanserad och inte tröttande för munnen.

Storlek

Hur stor cigarr bör man välja? De flesta vill gärna njuta en stor cigarr. Men många gånger, då tid och plats alltid påverkar njutningstillfället, kan en mindre cigarr passa bättre. Detta är skälet till att cigarrer erbjuds i så många olika format. Det finns cigarrer i storlek från 15 minuters röktid upp till flera timmar. Som en tumregel kan man säga att de vanligaste formaten Corona och Robusto tar ungefär 40 till 60 minuter att njuta.

Karaktär

Vad kan man förvänta sig för smaker i en cigarr? En bra cigarr erbjuder en stor bredd av olika karaktärer. Du kommer att hitta allt från mjukt och nötigt till kryddigt och mustigt med toner av rostat kaffe, kakao, peppar, toffée mm mm .

Hur handskas man med cigarrer?

I vår cigarrskola hittar du allt du behöver veta för att kunna handskas och sköta dina cigarrer.

Tips på bra cigarrer att starta med?

För att göra första valet lite enklare så har vi satt samman ett startpaket med cigarrer som är lämpliga att starta med. Vill du veta mer om cigarrerna kan du gå klicka dig in på respektive cigarr för att läsa mer. Efter att du provat cigarrerna i paketet blir det mycket lättare för dig att gå djupare in i cigarrernas värld utforska vad som passar just dig bäst bland alla ursprung och märken.

Och du glömmer väl inte…?

Självklart är cigarren det viktigaste, men för att det skall fungera riktigt bra så finns det några trevliga prylar som man faktiskt inte klarar sig utan. Skaffa därför relativt omgående en bra snoppare och en bra cigarrtändare. Men även en humidor och ett cigarretui är saker som du ganska snart kommer att upptäcka att du behöver. Nedan finner du några trevliga tips på sådana tillbehör.