Avo

(Dominikanska Republiken)

"Cigars in Perfect Harmony." Mannen bakom AVO-cigarrerna är musikern och levnadskonstnären Avo Uvezian, född 1926 i Beirut. Som cigarrälskare fick han kontakt med Hendrik Kelner, Davidoffs partner på Dominikanska Republiken och tillsammans utvecklade de AVO-cigarrerna. De första cigarrerna såldes i New York 1988, 10 år senare såldes mer än tre miljoner cigarrer. Idag tillhör AVO-cigarrerna ett av de stora internationella märkena och vi kan erbjuda fyra olika cigarrserier i Sverige: Domaine, Syncro Nicaragua, Syncro Fogata och XO.

DomaineInlagan till dessa cigarrer kommer från Avos egen tobaksplantage på Dominikanska Republiken. Cigarrerna i Domaine-serien karakteriseras av deras distinkt rika, men ändå balanserade arom, där samspelet mellan den fylliga inlagan, ombladet och de fina nyanserna i täckbladet ger en exceptionell cigarr.

Syncro Nicaragua - Den första cigarrserien från AVO som är så kallat boxpressad.
Inlagan i dessa cigarrer kommer från hela tre olika länder. Dominikanska Republiken, Nicaragua och Peru. Ombladet är från Dominikanska Republiken och allt är sedan omgivet av ett vackert mörkt oljigt Habano täckblad från Ecuador. Nicaragua i namnet på serien stämmer bra med cigarrernas karaktär där kryddigheten är tydlig. Man hittar också en krämighet och toner av läder och ceder i denna mycket balanserade cigarr serie. Styrkan ligger mellan medium till fyllig.

Syncro Fogata - En vidareutveckling av AVO Syncro Nigaragua. Även om stilen är lik så finns det vissa skillnader. Det mest uppenbara är att Fogata inte är boxpressad. Inlagan i dessa cigarrer kommer från två länder, Dominikanska Republiken och Nicaragua. Ombladet är från Mexico av San Andres-typ och täckbladet ett vackert mörkt oljigt Habano 2000 från Ecuador. Till skillnad från Syncro är denna serie något sötare med toner av kaffe, cederträ och citrus. Styrkan ligger mellan medium och fyllig.

XO - serien innehåller cigarrer i sex storlekar. Inlagan består av extra fermenterad Piloto tobak, ombladet är ett Olor från Villa Gonzales regionen och slutligen ett Connecticut shade täckblad. Detta är en serie milda - mediumfylliga cigarrer med en mjuk karaktär och en förstklassig konstruktion.

 
 • Format: Robusto / 20x127 mm / Dominikanska Republiken
  från 195 :-
 • Format: Robusto / 20x127 mm / Dominikanska Republiken
  från 188 :-
 • Format: Corona / 17x127mm / Dominikanska Republiken
  från 165 :-
 • Format: Corona / 17x127mm / Dominikanska Republiken
  från 197 :-