Dalvey

Grants of Dalvey är ett familjeägt företag baserat i de skotska högländerna. Företaget som är etablerat 1879, var från början en säckpipsproducent. Dalvey är idag känt i för sina presentartiklar av hög kvalitet. I sortimentet hittar du allt från pluntor, klockor, kompasser, manschettknappar till cigarraccessoarer och kontorsartiklar.

De flesta utav Dalveys produkter lämpar sig ypperligt för gravyr. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig göra dessa produkter personligare.

Ett fascinerande varumärkesarv

Bakom den internationellt ryktbara Dalvey kollektionen av personliga accessoarer döljer sig en företagshistoria genomsyrad av den inspirerande skotska kulturen. Dalvey kombinerar ypperlig modern produktdesign och noggrann ingenjörskonst med mer än hundraårig hantverksskicklighet. Kreativitet och skotsk envishet har skapat ett företag vars historia genljuder av skön säckpipmusik.

Historik

Sir Patrick Grant, 14:e Baronet of Dalvey, ägare och verkställande direktör, startade sin bana som hjortjägare på de skotska högländerna. Han var skeppare på sin egen fiskebåt, han tog examen i juridik och fick mästarstatus inom den skotska säckpipetraditionen.

En stark önskan att starta egen affärsverksamhet kombinerat med stor kunskap och kärlek till säckpipan ledde till att Sir Patrick köpte en fabrik som tillverkade säckpipor och fördjupade sig i hantverkets mysterier. Denna lilla rörelse, etablerad 1879, hade en gedigen tradition i tillverkningen av dessa musikinstrument av exceptionell kvalitet i förstklassiga material såsom: elfenben, ebenholtz och silver.

Uppskattningen av dels hantverkets skönhet och dels precisionen i tillverkningen ledde till nya visioner. The Dalvey Sporran Flask var den första produkten i firmans diversifiering. Denna eleganta utveckling av den klassiska fickpluntan är en stilfull modern klassiker i elegant rund form tillverkad i rostfritt högpolerat stål. Den blev snabbt en internationell succé och är än idag en ikon inom Dalveys produktsortiment, där den även blivit stilbildande för ytterligare distinkta egentillverkade produkter i lyxig och maskulin design.

Dalveys vision är att utveckla och erbjuda högklassiga accessoarer som skänker elegans, funktion, finess och personlighet.