Montblanc

Historia

1906 bestämde sig bankmannen Alfred Nehemias från Hamburg och ingenjören August Eberstein från Berlin för att starta produktion av ”Simplissimus” pennan, den förenklade typen av penna som just vid denna tid började slå igenom.

Kort därefter övertogs företaget av Wilhelm Dziambor och Christian Lausen. Efter att även affärsmannen Claus-Johannes Voss från Hamburg, kommit in i bilden grundades 1908 företaget Simplo Filler Pen Company i Hamburg. Året därpå lanserade man den säkra reservoarpennan under namnet Rouge et Noir och namnet Montblanc etablerades. Ryktet säger att det var en släkting till någon av ägarna som gjorde associationen mellan den ryktbarhet som dessa pennor redan uppnått och den högsta och mest majestätiska toppen i alperna, Mont Blanc.

1910 registreras varumärket Montblanc och pennorna blir för första gången försedda med en vit topp, vilken sedermera blev den berömda stjärnan. År 1913 blev den varumärkets officiella logo.

1924 introducerades Montblancs numera legendariska serie Meisterstück och modell 149 blir en stilbildande ikon.

1934 byter företaget namn till Montblanc Simplo GmbH. Det kom att ta mycket lång tid innan Montblanc introducerade någon ny pennserie. Först år 2000 skedde det igen med serien Bohème, vilken följdes av serien Starwalker år 2003.

Montblanc ingår idag i lyxmärkesgruppen Richemont, där även ett flertal av världens mest prestigefyllda klockmärken ingår. Montblanc, som idag är ett av världens absolut främsta varumärken, erbjuder prestigeprodukter inom många produktgrupper, allt från klockor och damsmycken till lädervaror, väskor, herraccessoarer och dofter.

 • Pennan är i svart resin med platinapläterade detaljer och svävande stjärna i toppen. Går även att använda med rollerp...
  5735 :-
 • Pennan är i svart resin med platinapläterade detaljer och svävande stjärna i toppen. Den har 14k guldspets i mediumbr...
  7305 :-
 • Pennan har 14k guldspets i mediumbredd (M) och patroner. Annan spets mot förfrågan.
  8485 :-
 • Penna med spets för använding på touchskärmar. Refillen i pennan kan bytas mot rollerball eller fineliner.
  7195 :-
 • Pennan har 14k guldspets i mediumbredd (M) och patroner. Annan spets mot förfrågan.
  8485 :-
 • Albert - Patrons of the Art 2022
  40995 :-
 • Victoria - Patrons of the Art 2022
  40995 :-
 • Totalt 80 poster
  Sida 3 av 3
  1 2 3